Davutoğlu: 'Kucaklaşmamıza asla engel olamayacaklar'

Davutoğlu: 'Kucaklaşmamıza asla engel olamayacaklar'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Aramıza hendek kazanlar, kucaklaşmamıza asla engel olamayacaklar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen 11. Çalışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Gündeminde 'istihdam politikalarının' yer aldığı toplantıda konuşan Davutoğlu, çalışma hayatının temsilcileri ile bir yıldır detaylıca görüştüğünü belirterek, hükümet programı yazımında da istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

Davutoğlu'nun konuşması özetle şöyle:

 

"İşçi ve işverenin alın teri bizim meselemizdir. Yeter ki birlikte çalışalım, yeter kavgayı değil ,barışı, adaleti esas alalım. Yeter ki bütün ülke meselelerinde bir olalım, milli meselelerde el ele gönül gönüle olalım. Karşılaşılan her sorun, her kesimin görüşünü aldığımız süreç sonunda çözüme kavuşturuyoruz, kavuşturmaya da kararlıyız. Yaptığımız her düzenlemeyi ortak duyarlılık içinde ve uzlaşma zemini içinde gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Şartlar sürekli değişiyor ve Türkiye'nin birçok alanda reforma ihtiyaç var.

Dün siyasi partilerimizden randevu talep ettim. Bu görüşmede muhataplarımız da sadece yeni dönemde gerçekleştireceğimiz reformları değil aynı zamanda nasıl daha uyumlu siyasi ortam oluşturabileceğimizi de konuşmak amacındayım. Böyle güzel bir geleneği de bu vesileyle başlatacağımızı ümit ediyorum. Yani, her seçim sonrasında yeni göreve başlayan Başbakanın, muhalefet liderleriyle hizmete başlamadan görüşme geleneği. Şu ana kadar böyle bir gelenek yoktu, ümit ederim ki bundan sonra dün yaptığımız davetle birlikte böyle bir gelenek başlar ve siyasal hayata toplumsal hayatın beklentileriyle birlikte ahenk, karşılıklı saygı, eleştirmekle birlikte bu eleştiriyi saygı ve yapıcı bir inşa faaliyetinin parçası olacağı bir süreç gerçekleşir.

Bu randevu taleplerine olumlu geri dönüşler oluyor. İnşallah önümüzdeki hafta bu görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Türkiye'de siyaset artık suni gerilimleri aşarak yapıcı eleştiri dönemini başlatmalıdır. Bunlar Türkiye'nin meseleleri ve bunların çözümünde her parti yapıcı gayretini ortaya koymak zorundadır. İnşallah, yeni dönemde karşılıklı hassasiyetle bu uzlaşı zeminini tesis edebiliriz, bundan Türkiye mutlaka kazançlı çıkacaktır.

Türkiye, demokratik istikrar ve güven zeminini sağlam temeller üzerine yeniden ikame etmiştir. Toplum olarak hedefler üzerinde demokrasimizin gücünü pekiştirmiştir. Güçlü hükümetimiz, milletimizin hizmetindedir. Gücümüzü kırmak, çalışma azmimizi gölgelemek isteyenler beyhude bir çaba içindedirler. Umduklarına asla nail olamayacaklar. Türkiye'yi durdurmak isteyenler asla başaramayacaklar. Sosyal barışımızın önüne hendek kazanlar, barikat kuranlar kazdıkları hendeklere kendileri düşecek. Biz, 78 milyon olarak kucaklaşacağız. Provakatörler değil, bütün vatandaşlara aynı gözle bakan bizler kazanacağız. Ayrım yapan hiçbir hain mihrakla yol yürümeyeceğiz. Biliyoruz ki bu tür teröristler, maceraperestler gürültü çıkarırlar ama kitleleri zehirleyemez. Emin olun ki bu puslu hava dağılacak. Umut, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da parlayan bir güneş gibi yükselecek. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari, İstanbul, Ankara'ya da aynı ölçüde huzur, emek, üretim ve istikbal davası hakim olacak. Aramıza hendek kazanlar, kucaklaşmamıza asla engel olamayacaklar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.