Davutoğlu: Kardeşimiz de olsa kolunu koparmaya kararlıyız

Davutoğlu: Kardeşimiz de olsa kolunu koparmaya kararlıyız

Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız' dedi.

ANKARA- Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AKP Ankara 5. Olağan İl Kongresi'nde partililere seslenen Başbakan Davutoğlu, sözlerine partilileri selamlayarak başladı. Gündemdeki konulara değinen Davutoğlu, son aoperayonlar üzerinden cemaate yüklendi. 

Davutoğlu'nun konuşmasından bazı bölümler: 

“PARALELCİ ANLAYIŞA SESLENİYORUZ”

“Siyasi inşa ve demokrasi anlamında biz gayret sarf ederken CHP ve diğer muhalefet partileri paralelcilerle birlikte siyaseti dizayn etme çabası içindeler. Biz Türkiye'de demokrasiyi, özgürlükleri kökleştirmeye çalışırken CHP paralelcilerle birlikte vesayet anlayışı içinde. Bir CHP'li milletvekili dedi ki, '30 Mart'ta paralelcilerle iş yapmak dolayısıyla büyük hata yaptık.' İşte itiraf, işte vesika. Kendi içinizden bu ses çıkıyor Kılıçdaroğlu. Ne tür ittifak yaptıysanız 30 Mart öncesinde çıkın açıklayın. Kimlerle omuz omuza durduysanız, kimlerle vesayet planı yaptıysanız, çıkın açıklayın. Biz ise AK Parti'nin Ankara Kongresi'nden haykırıyoruz. Kimlerle hesap yaparlarsa yapsınlar, AK Parti kadroları sadece milletle birlikte yürümeye devam edeceğiz. Paralelci anlayışa da sesleniyoruz. Sizin vesayetçi arayışlarınız bizim dik duruşumuz karşısında iflas edecektir."  

KARDEŞİMİZ DE OLSA KOLUNU KOPARMAYA KARARLIYIZ

Davutoğlu "Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa, kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Ama yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla, birtakım komplolarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız" dedi.

YENİ BİR ANAYASA İÇİN YOLA ÇIKACAĞIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yargının yeniden yapılandırılması için gerekli tedbirlerin alınacağına işaret ederek, "Bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için inşallah 2015 Haziran'ından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum