Davutoğlu: Genelkurmay’ın ‘darbe’ açıklaması iznimle yapıldı

Davutoğlu: Genelkurmay’ın ‘darbe’ açıklaması iznimle yapıldı

TSK’nın “darbe” açıklamasıyla ilgili ilk kez konuşan Başbakan Davutoğlu, “Hem benim iznimle yapılmıştır hem de bu açıklamanın arkasındayım” dedi.

Habertürk gazetesinden Bülent Aydemir’in haberine göre, Genelkurmay’ın ‘darbe’ açıklamasıyla ilgili ilk kez konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Genelkurmay’ın görüşlerini ifade etmesi, benimle istişare edilmiş bir husustur. Dolayısıyla herhangi bir şekilde demokratik teamüllere aykırı da görmüyorum, aynı görüşleri ben de belirtiyorum. Silahlı Kuvvetler, meşruiyetini halktan alan demokratik hükümetin emrindedir” dedi.

Davutoğlu, “Genelkurmay Başkanı’mız, daha önce Kara Kuvvetleri Komutanı’ydı, Genelkurmay İkinci Başkanı’ydı. Demokratik değerlere saygı noktasında herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından farkı olmadığı gibi, entelektüel birikimi ve profesyonel yaklaşımı, askeri gelenekteki teamüllere uyumu noktasında da örnek bir davranış içerisinde görmüşümdür” diye de konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.