Davutoğlu: 'Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz’

Davutoğlu: 'Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz’

Başbakan Ahmet Davutoğlu turistlere seslendi, “Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilir, bu ülkenin derin tarihinden, güzel doğasından istifade edebilirsiniz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi’ni açıkladı.

Davutoğlu, destek paketinin telafi edici tedbirler içerdiğini belirterek, eylem paketi ile sektöre doğrudan 255 milyon TL hibe desteği sağlandığını söyledi.

Başbakan, Rusya’dan gelen turistlerin Türkiye’ye bir anda gelme kararı almadıklarını ve bu durumun tek bir siyasi kararla değiştirilmesinin de kolay olmadığını söyledi. “Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının azalmayacağını düşünüyorum” diyen Davutoğlu, turistlere seslenerek, “Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilirsiniz” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Kimse etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı düşünmesin. İçe kapanmayacağız. Dünyaya daha çok açılacak daha çok bütünleşeceğiz. Türkiye’ye turist getiren A grubu seyahat acentalarına kredi garanti fonu teminatı ile kredi kullanma imkanı getiriyoruz. Ödemelerde sorun yaşanırsa sektörün banka borçları yeniden yapılandırılacaktır. Konaklama ile deniz turizmi tesislerinden belli miktarda döviz getirenler ihracatçı sayılacak.

Rusya’yla kriz ve turizm

“Rus turistler Türkiye’ye bir anda gelmediler. Geldiler, gördüler, sevdiler ve yeniden geldiler. Bundan 10 sene önce buraya çocukken gelen bir Rus çocuk, şimdi genç olarak geliyor. Bu durumu tek bir siyasi kararla değiştiremezsiniz. Ben eminim, Rus turistler bir şekilde yeniden yollarını bulacak. Halkımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Hangi ülkeyle sorun yaşarsak, o ülkenin halkına daha da iyi davranalım ki ne kadar misafirperver olduğumuz bir kez daha görsünler.

“Turizmi yaptırımlar üzerinden bir silah gibi kullanmak hiç bir ülkeye yaramaz. Rus turistler bir şekilde yolunu bularak Türkiye’ye geleceklerine inanıyorum. Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının azalmayacağını düşünüyorum.

‘Bu güvenilir ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz’

“Turist sayısında panik havası söz konusu değil, ön alıcı tedbirler alıyoruz.  Şimdiden turizm sektörüne destek veriyoruz, bu konuda turizmde herhangi bir daralma beklemiyorum. Türkiye’ye dönük bir kara propaganda yürütülüyor. Bu yıl turizm faaliyetlerine yüksek ve özel bir bütçe ayırdık, tanıtım faaliyetlerini artıracağız. Turizm sektörüne yapılacak desteğin maliyeti Maliye Bakanlığı’nın yedek ödeneğinden karşılanacak, ekonomiye ek yük teşkil etmeyecek. Bundan sonra hedef ülkeleri de değiştiriyoruz, Türkiye’nin birkaç ülkeye odaklı turizm yaklaşımı olmayacak.

“Buradan bütün dünyaya, Türkiye’de ağırlamayı arzu ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum; Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilir, bu ülkenin derin tarihinden, güzel doğasından istifade edebilirsiniz. Bugüne kadar yaşadığınız efsanevi misafirperverliğimizle yine sizi misafir etmeye hazırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.