Davutoğlu: Biz Franco’yu da biliriz, Marksist zulmü de

Davutoğlu: Biz Franco’yu da biliriz, Marksist zulmü de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Toledo örneği itibariyle getirdiği “Franco” benzetmesine yanıt verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2 ayı aşkın zamandır ablukanın sürdüğü Diyarbakır’ın Sur İlçesi için Toledo örneğini veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Toledo düştükten sonra Franko faşizmi başlıyor ve Toledo faşizme karşı mücadelenin simgesi oluyor. Başbakan ‘Sur’u düşürüp Franko olmak istiyorum’ diyor. Biri Hitler, biri Franco. Burada yırttınız, orada nasıl kurtaracaksınız?” diye karşılık verirken, Başbakan Davutoğlu’ndan da Demirtaş’a yanıt geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

“Biz Franco’yu da biliriz. Marksist zulmü de biliriz. Güneydoğuyu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan da AK Parti’dir.

Faşist anlayışı bulunduğu bölgede yaşatan PKK’nın bundan bahsetmeye hakkı yoktur. Eski Türkiye’de nelerin yaşandığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Eski Türkiye’de yasaklar vardır. OHAL vardı, yol kontrolleri vardı. Anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Anadil üzerindeki kısıtlamaları tasfiye ettik.”

Mahsun Kırmızıgül’e tekrar yanıt

Davutoğlu ayrıca, sanatçı Mahsun Kırmızıgül’ün, sokağa çıkma yasağı ve ölümlere tepki göstererek, kendisine, “Bu kadar zalim, merhametsiz nasıl oldunuz ey Başbakan?” diye seslenmesine de tepki gösterdi.

Davutoğlu, “Bu günlerde bir sanatçının bana doğru dönüp zalim ifadesini kullanması üzerine döndüm, gönül aynama baktım. Muhasebe ettim. Bir iç muhasebe yaptım,” dedi ve “Diyarbakır’da Çınar’da katledilen bu çocukların arkasında hangi zalimlerin olduğunu düşünsün ve zalim kavramını kime kullanacaksa o zaman kullansın,” diye yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.