Darp olayını inceleyen heyet Gever'de

Darp olayını inceleyen heyet Gever'de

Doktorun darbedilmesiyle ilgili olayını araştırmak üzere bir heyet Yüksekova’ya geldi.

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden kadının yakınları tarafından doktorun darbedilmesi olayını araştırmak üzere Sağlık Bakanlığı'ndan bir heyet Yüksekova’ya geldi.
 
Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Daire Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç, 1. Hukuk Müşaviri Erol Demirci ve Sağlık Bakanlığı Müfettişi Haşem Aslan'dan oluşan heyet ilk olarak Yüksekova Devlet Hastanesi’nde gerekli gerekli incelemleri yaptı. Geceyi Yüksekova'da geçiren heyet sabah saatlerinde İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ ile beraber hayatını kaybeden Güllü Bülbün’ün yakınlarını ziyaret etmek üzere ilçeye 17 kilometre mesafedeki Kısıklı köyüne geçti. Burada aileye başsağlığı dileyen heyet, olayla ilgili Bülbün'ün yakınlarını dinledi. 

Köydeki temaslarının ardından heyet, ilçede evde sağlık hizmeti gören iki hastayı ziyaret etti.

1.20130816134847.jpg

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kamu Hastaneleri Birliği Daire Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç, hayatını kaybeden annenin yakınlarına başsağlığı ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Ailenin acılarını paylaştıklarını kaydeden Koç, "İlk olarak Van’da şiddete maruz kalan doktorumuzu ziyaret ettik. Doktor arkadaşımızın sağlık durumu iyidir. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlandı" dedi.
 
Koç, "Kaybettiğimiz hastamızın yakınlarına taziye ziyareti gerçekleştirdik. Onlar da gerçekten acılı bir aile. Kaybettikleri anne için vatandaşlarımız çok üzgünler. Bizler de kendilerine başsağlığı diledik. Fakat gerçekleşmiş olan şiddet hadisesini de tasvip etmediklerini aile olarak ikinci bir üzüntü kaynağı olduğunu beyan ettiler. Ve gerçekten buradaki vatandaşlarımızın tümünün bu sağlıktaki şiddetten dolayı üzüntü içerisinde olduklarını ve istenmeyen bu hadisenin hiçbir şekilde tasvip edilmediğini gördük. Vatandaşlarımızla birlikte bu istenmeyen hadisenin biran evvel bütün vatandaşlarımızın desteğiyle hoşgörü ortamına kavuşmasını temenni ediyoruz. Bu ortamı görmekten de çok mutlu olduk. Van'da darp edilen doktorumuzu ziyaret etmiştik. Doktorumuzun sağlık durumu iyi"  dedi.

2.20130816134902.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum