Darp edilen çocuk gözaltında

Darp edilen çocuk gözaltında

Hakkari'de çıkan olaylarda polisler tarafından tartaklanan 12 yaşındaki Şaban Ergin'in gözaltında olduğu ortaya çıktı.

Polis, Ergin'in gözaltında olduğuna dair ailesine tutanak imzalattı. 40898

Hakkari'de kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı Eşbaşkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı protesto eden kitleye, polisin müdahale etmesiyle başlayan olaylarda ağır yaralan ve Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından Van Araştırma Hastanesi sevk edilen 12 yaşındaki Şaban Engin ve 14 yaşındaki Hamit Kurt'un tedavileri sürüyor.

Olaylar sırasında sol göz altından yaralanan Şaban Ergin, Van Araştırma Hastanesi'ne sevk edildikten sonra polis Ergin'in ailesine çocuklarının gözaltında olduğuna dair resmi tutanak imzalatarak teslim etti. Hastanede müşahede altında tutulan Ergin, şu anda resmi olarak gözaltında bulunuyor.

Olaylarda annesinin kucağından polisler tarafından zorla alınan ve sürüklenerek gözaltına alınan 14 yaşındaki Hatip Kurt'un ise, sol elmacık kemiğinin kırıldığı tespit edildi.

'Telsizle oğlumun yüzüne vurdular'

YYÜ Tıp Fakültesi Acil Servisi'nde tedavi altına alınan Hatip Kurt'un annesi Gül Kurt, polislerin copla sol omzunu da kırdığını söyleyerek, olayı şöyle anlattı: "Ahmet Türk'e yönelik saldırıyı protesto etmek için halk, BDP'nin önünde toplandı. Basın açıklamasının okunmasının ardından olaylar başladı. Ben de evden çıkarak okuldan çıkacak olan oğluma baktım. Polislerin oğlumu dövdüğünü görünce gidip oğlumu kurtarmak istedim. O sırada polis telsizle oğlumun yüzüne vurdu. Benim de omzuma coplarla vurdular. Bana ağza alınmayan küfürler ettiler. Oğlumu götürmek istediklerinde de oğluma sarıldım ve sürüklemeye başladılar benle oğlumu. Gerisini zaten televizyonlarda gördünüz. Daha sonra ise oğluma bakmak için tekrar polislerin içine gittim. Bana ağza alınmayacak küfürler ettiler. Orada oğlum, akrep denilen zırhlı aracın içine konulmuştu. 'Oğlumu almadan gitmem' dedikten sonra beni de zırhlı araca koydular ve emniyete götürmek istediler. Ben direnince de Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Dün gece polis nezaretinde kaldıktan sonra YYÜ'ye sevk ettiler. Hakkari Devlet Hastanesi, sol omzumda kırık olduğuna dair bir rapor verdi. Benle oğlum, buraya geldiğimizde de acilde yapılan ilk muayenede oğlumun sol elmacık kemiğinin kırık olduğu belirtilerek, ameliyata alınacağını söylediler. Ayrıca oğlumun yanına gitmek istediğimde de burada çalışan adının Dr. İrfan olduğunu öğrendiğim bir doktor beni iterek girmeme engel oldu. Gerek ben ve gerekse de oğlum o kadar dövülmemize ve hakaret edilmemize rağmen ne emniyet müdürü ne de vali 'geçmiş olsun' bile demedi." / DİHA