“Darbeciler arasında kolumu kopartanlar var ama işkence edilmesin”

“Darbeciler arasında kolumu kopartanlar var ama işkence edilmesin”

2000 yılındaki cezaevi operasyonunda kolu kopartılan Veli Saçılık, “Darbeciler arasında benim kolumu cezaevinde kopartanlar var. Ama hiçbirine linç uygulanmasını, işkence edilmesini kabul etmiyorum” dedi.

5 Temmuz 2000’de Burdur Cezaevi’nde düzenlenen operasyonda polis ve jandarma tarafından düzenlenen baskında Veli Saçılık’ın kolu kopmuştu. Saçılık hariç 60 kişi, operasyon sırasında yaralandı.

Veli Saçılık’ın İçişleri ve Adalet bakanlıklarına açtığı dava sonucunda kazandığı ve kendisine ödenen 150 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat, Danıştay’ın kararı bozması ve sağ kolu iş makinesiyle koparılan Saçılık’ı suçlu bulmasıyla kendisinden geri istenmişti.

Cezaevi operasyonunda kolu kopartılan Veli Saçılık, “Darbeciler arasında benim kolumu cezaevinde kopartanlar var. Ama hiçbirine linç uygulanmasını, işkence edilmesini kabul etmiyorum” dedi

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.