Darbeci albayı gözaltına aldıran Tümgeneral emekli edildi

Darbeci albayı gözaltına aldıran Tümgeneral emekli edildi

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi, Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'u gözaltına aldıran Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, emekli edildi.

Yüksek Askeri Şura toplantısında kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılanlar arasında Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da yer aldı. Tümgeneral Saldık, darbe girişimi gecesinde kendisinin sıkıyönetim komutanı olarak atandığını öne süren İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un yanındaki emir subayı uzman çavuşu dövmüş, ardından da Albay Akkuş'u Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda polislere gözaltına aldırmıştı. 

Albay Yurdakul Akkuş'un çantasından, darbeci subayların isimleri, askeri mahkemede görev alacak hakim ve savcıların adları ile darbe sonrası önemli görevlere gelecek olan kişilerin isimlerinin bulunduğu liste çıkmıştı. 

Tutuklanan Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un yerine atanan Albay Ali Türk ise yeni görevine başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.