Darbe Araştırma Komisyonu'nda gerginlik: HDP'liler toplantıyı terk etti

Darbe Araştırma Komisyonu'nda gerginlik: HDP'liler toplantıyı terk etti

Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP'liler, TBMM Darbe Araştırma Komisyonu'ndaki toplantıyı terk etti.

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun HDP'li üyesi Mithat Sancar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına ilişkin söz istedi. Komisyon Başkanı Reşat Petek söz vermeyip dinlenmesi için Hüseyin Gülerce'yi toplantı salonuna davet edince tartışma çıktı.

Komisyonu izlemeye gelen HDP'li Milletvekilleri ısrarla açıklama yapacaklarını söyleyince Reşat Petek "Burada basın açıklaması yapamazsınız" dedi. Reşat Petek, komisyonda dinlenecek olan Hüseyin Gülerce'yi salona davet edip "Şov yapmayın" deyince HDP'li milletvekilleri ayağa kalkarak toplantı salonunu terk edeceklerini söyledi.

HDP'li milletvekilleri komisyon başkanı Reşat Petek'in yanına gelerek "Darbe yapıyorsunuz burada. Siz şov yapıyorsunuz. Gültan Kışanak'ı dün burada dinlediniz ve gözaltı talimatı verdiniz. Darbecisiniz siz darbeci" dedi.

"KOMİSYON FETULLAH GÜLEN'İ ARAŞTIRIYOR, GÜLTAN KIŞANAK'I MI ARAŞTIRIYOR?"

HDP'li Meral Danış Beştaş, Gültan Kışanak'ın darbe komisyonunda dinlendikten sonra gözaltına alınmasına tepki göstererek "Komisyonun dinlediği bir belediye başkanı. Fetullah Gülen'i mi araştırıyor, Gültan Kışanak'ı mı araştırıyor. Gülten Kışanak gelip burada beyanda bulundu ve bütün konuşmalarında çözüme hizmet etti. Bu talimatla dün akşam gözaltına alındı. Komisyon talimat verdi anlaşılan. Siz talimat verdiniz yargı sizin emir kulunuz. Parsel parsel verdiğinizde nerede yargı" diye konuştu.

"BU KENDİNİZİ AKLAMA KOMİSYONUDUR"

Komisyonun HDP'li tek üyesi Mithat Sancar ise şöyle konuştu: "Komisyon darbeyi araştırma değil darbe yöntemlerini meşrulaştırma amacıyla kullanılıyor. Başkan asla taraflı davranmıyor. Burada bir açıklama yapan belediye başkanı buradan çıktığında gözaltına alınıyor. Kendinizi aklama komisyonudur bu" dedi.

Daha sonra HDP'li milletvekilleri komisyon salonunu terk etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.