Daraya'ya ilk yardım konvoyu ulaştı

Daraya'ya ilk yardım konvoyu ulaştı

Suriye'de 2012'den beri Esad birliklerinin ablukası altındaki Daraya'ya ilk kez insani yardım ulaştı.

Suriye'de Şam yakınındaki Daraya'ya yıllardan sonra ilk kez insani yardımların ulaştırıldığı bildirildi. Suriye Kızılayı'ndan Tamam Mehres, gıda maddeleri ve ilaç taşıyan dokuz kamyonun şehre ulaştırıldığını, yardım malzemesinin kent sakinlerinin yaklaşık bir aylık ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

2012 yılında Esad birlikleri tarafından kuşatılan Daraya'ya böylece ilk kez bir yardım konvoyu ulaşmış oldu. Şam'ın güneydoğusundaki yaklaşık 8 bin nüfuslu Daraya, Suriye'de Esad rejimine karşı 2011'de başlayan ayaklanmaya dahil olan ilk şehirlerdendi. Yıllarca abluka altında kalan kent, Suriye'deki insanlık dramının sembollerinden biri olmuştu.

Suriyeli sivil halka yönelik yardım sevkiyatı büyük ölçüde Suriye hükümetinin onayına bağlı. BM verilerine göre hükümet birliklerinin ablukası altındaki 19 kent ve bölgede yaklaşık 600 bin kişi gıda, içme suyu ve ilaç sıkıntısı çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.