Dallas'ta beş polis memuru öldürüldü

Dallas'ta beş polis memuru öldürüldü

ABD'nin Dallas kentinde iki siyahın polis tarafından öldürülmesine tepki için düzenlenen protesto gösterilerinde iki keskin nişancının açtığı ateşte beş polis memuru öldü.

Dallas Emniyet Müdürü David Brown keskin nişancıların 11 polise ateş açtığını, dört polis memurunun öldüğünü ve biri ağır yedi polisle, bir sivilin yaralandığını söyledi.

Silah sesleri, yüzlerce gösterici şehir merkezine doğru yürürken duyuldu. Olay yerine güvenlik güçleri özel ekipleri sevk edildi.

Polis, üç şüphelinin gözaltına alındığını, bir garajda sıkıştırılan silahlı bir kişiyi de yakalamaya çalıştıklarını bildirdi. Brown garajdaki şüphelinin bir tüfekle ateş açtığını ve "şehrin her yanına bomba yerleştirdiğini" iddia ettiğini söyledi. Brown silahlı şüphelinin yakınında bulunan bir kadının da sorgulandığını bildirdi.

David Brown, bazı polislerin arkalarından vurulduğunu belirtip "Şüphelilerin kendilerini polisleri üçgene alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Yaralayıp öldürebildikleri kadar çok emniyet yetkilisini öldürmeyi planlamışlar" diye konuştu.

Gösterileri düzenleyenlerden Jeff Hood, yerel Dallas Morning News gazetesine polise ateş açıldığını gördüğünü ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama, iki siyahın polis tarafından öldürülmesiyle ilgili 'tüm Amerikalıların kaygılanması gerektiğini' söyledi.

Nato zirvesi için gittiği Polonya'da konuşan Obama, "Bu yalnızca siyahların sorunu değil. Bu yalnızca Latin Amerikalıların sorunu değil. Bu hepimizin önemsemesi gereken, tüm Amerikalıların bir sorunu. Tarafsız düşünen herkes kaygılanmalı" dedi.

İstatistiklere göre beyaz polisler tarafından öldürülenlerin çoğunun Afrikalı Amerikalı olduğuna dikkat çeken ABD Başkanı, emniyet teşkilatına 'içerideki önyargıların kökünü kazmaları' çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.