DAİŞ’in saldırısında en az 22 ölü

DAİŞ’in saldırısında en az 22 ölü

Suudi Arabistan’da bir Şii camisine düzenlenen bombalı saldırının bilançosu ağırlaşıyor. DAİŞ çeteleirnin düzenlediği saldırıda en az 22 kişi yaşamını yitirirken, 100’ü aşkın kişi yaralandı.

El Katif kenti yakınlarındaki El Kudayş’da bir camiye Cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı intihar saldırısında en az 22 kişi hayatını kaybetti. El Arabiya televizyonuna göre, saldırıda 100 kadar kişi de yaralandı.

DAİŞ çetelerinin gerçekleştirdiği terör saldırısında yaralananlardan en az 12’sinin durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Öte yandan, Suudi Arabistan’ın Şii Husilere yönelik saldırılarının devam ettiği Yemen’de de Şiilerin gittiği bir camiye saldırı düzenlendi. Yine DAİŞ çetelerinin düzenlediği saldırıda onu aşkın kişi yaralandı.

Suudi Arabistan’daki Şii azınlığın önemli bir kısmı El Katif bölgesinde yaşıyor. Ülkede Sünni ve Şii gruplar arasında sık sık gerginlikler yaşanırken, Yemen’deki Şii militan grup Husilere yönelik saldırılarla birlikte çatışmaların artma riski de bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.