Daily Telegraph: Türkiye'nin yasaları göçmen anlaşmasını felç edebilir

Daily Telegraph: Türkiye'nin yasaları göçmen anlaşmasını felç edebilir

Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'deki yasal mevzuatın Brüksel ve Ankara arasında imzalanan göçmen anlaşmasını uygulanamaz hale getirebileceğini iddia etti.

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'deki yasal mevzuatın Brüksel ve Ankara arasında imzalanan ve Pazar günü yürürlüğe giren göçmen anlaşmasını uygulanamaz hale getirebileceğini söylüyor:

"AB'nin Türkiye'yle imzaladığı 6 milyar euroluk anlaşma kaosa doğru sürüklenirken, binlerce Afgan ve Iraklı Türkiye'ye iade edilmekten kurtulabilir.

"Türk hükümetinden yetkililer Afganlara ve Iraklılara mülteci statüsü verilmesi için Ankara'dan beklenen yasal değişikliklerin gündemde olmadığını söyleyerek Brüksel'e büyük bir darbe vurdu.

"AB, yasal değişikliklerin anlaşmanın sağlıklı bir hukuki zemine oturması için şart olduğunu söylüyordu.

"Türkiye'deki mevcut yasalar sadece Suriyelilere potansiyel mülteci statüsü veriyor. Ancak Yunan adalarına ulaşanların yüzde 24'ü Afgan, yüzde 15'i ise Iraklı.

"Türkiye - AB anlaşmasına dair belirsizlikler devam ederken göçmenler de Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye devam ediyor.

"Anlaşmanın yürürlüğe girdiği 20 Mart tarihinden bu yana Midilli'ye ulaşan göçmen sayısı 1600'ü aştı.

"Midilli Adası Valisi Spiros Gallinos, varılan anlaşmaya kuşkuyla yaklaşarak 'Nasıl uygulanacağı belli değil. Aceleye getirilmiş bir karardı. Bir buçuk yıl boyunca oyalandılar sonra da bir gecede bir plan hazırlayıp bizden de iki gün içinde uygulamamızı istediler' diyor.

"Yunanistan'a destek için adalara gönderilmesi planlanan 2 bin 300 yetkilinin gelecek Pazartesi'den önce görev yerlerine ulaşması beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.