'Dağların kentinden kütüphaneler cennetine' kampanyasına büyük ilgi

'Dağların kentinden kütüphaneler cennetine' kampanyasına büyük ilgi

HDP Hakkari il yönetimi tarafından başlatılan ve Hakkari'deki bütün mahallelerde kütüphane açılmasını hedefleyen "Dağların kentinden kütüphaneler cennetine" kampanyasına büyük ilgi gösteriliyor.

ANKARA - Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari il yönetimi tarafından başlatılan ve Hakkari'deki her mahalleye bir kütüphane kurulmasını hedeflenen "Dağların kentinden kütüphaneler cennetine" kampanyası Ankara'da büyük ilgi gördü. Ankara'da başta üniversitelerin ilgi gösterdiği ve bu çerçevede kitap topladığı kampanyaya ilgili yoğun olduğu üniversitelerden biri de Ankara Üniversitesi. Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin desteği ile Ankara Üniversitesi'nde kitaplar toplanmaya başladı.

Kampanyaya verdikleri desteğe ilişkin bilgi veren Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Erhan Demir, kampanyayı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan da başlattıklarını belirterek, "Kampanya kapsamında yaklaşık 400'e yakın kitap topladık, hedefimiz 2 binden fazla kitap toplamak" dedi. Kampanyanın Hacettepe Üniversitesi, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF), Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) gibi üniversitelerde de aktif olduğunu söyledi. 

i-1-729.jpg

İnşa için kütüphane 

Demir, "İnşa etmek ve inşa sürecinde aktif rol almak için Hakkari merkezde her mahalleye kütüphane kurma girişimini" başlatıldığını hatırlattı. Demir, başlatılan kampanyaya Kürdistan olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya üniversitelerinde öğrencilerin destek verdiğini ve kampanyanın bir çok alanda yürütüldüğünü belirterek, ayrıca sosyal medya yoluyla da kampanyanın devam ettirildiğini söyledi. 

Kampanyaya ilgi yoğun 

Türkiye ve Kürdistan'dan yoğun destek geldiğini belirten Demir, "Bu proje başarıya ulaşırsa bununda vereceği güçle birçok ayanda yeni çalışmalar başlatılacak" dedi. Yardımların fakültenin öğrencilerinden ve hocalarından ilgi ile karşıladığını söyleyen Demir, "Biliyoruz ki bilinçli toplumların oluşması için okuyan toplum olmalı sloganımız: Oku, okut, bilinçli topluma ortak ol" diye konuştu. Demir, ayrıca kimi yayınevlerinin de bu kampanyaya destek verdiğini ve çok sayıda kitap bağışladıklarını sözlerine ekledi. 

Demir, Ankara'daki sivil toplum örgütlerine de seslenerek, kampanyaya kitap desteği vermeye çağırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.