Cumhuriyetçi Parti'de Trump çatlağı büyüyor

Cumhuriyetçi Parti'de Trump çatlağı büyüyor

ABD'de Cumhuriyetçi Parti içinde Donald Trump'ın adaylığını eleştiren üst düzey partililerin sayısı artıyor.

Partinin bağışçılarından Meg Whitman, 'Trump'ın demogojilerinin ulusal dokuya zarar verdiğini' söyledi ve Demokrat aday Hillary Clinton'ı destekleyeceğini belirtti.

Partinin üst düzey isimlerinden Jan Halper-Hayes ise BBC'ye, 'Trump'ın psikolojik olarak dengesiz olduğunu' söyledi.

Washington Post'a konuşan Trump, Temsilciler Meclisi sözcüsü Paul Ryan ve Senatör John McCain'in Kasım'daki adaylıklarını desteklemeyeceğini belirtti. Bu iki isim Trump'ın adaylığını eleştirenler arasında yer alıyor.

Oğlu Irak'ta ABD ordusunda görev yaparken ölen, Müslüman bir ABD vatandaşı olan Khizr Khan, geçen hafta düzenlenen Demokratik Ulusal Kongresi'nde Trump'ın Müslümanların ABD'ye girişini geçici olarak askıya alma planını eleştirmişti.

Trump ise Khan'a sert bir eleştiriyle cevap vermişti. Bunun üzerine bazı Cumhuriyetçilerden ve çeşitli savaşlarda ölmüş asker ailelerinden Trump'a eleştiri gelmişti. Bu olayın Cumhuriyetçiler içindeki çatlağı derinleştirdiği düşünülüyor.

Bugüne kadar onlarca üst düzey Cumhuriyetçi Parti üyesi Trump'a destek vermeyeceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.