Cumhuriyetçi başkan adayları Trump'a karşı işbirliği yapacak

Cumhuriyetçi başkan adayları Trump'a karşı işbirliği yapacak

Cumhuriyetçi başkan adaylarından milyarder iş adamı Donald Trump'ın iki rakibi, alışılmışın dışında bir uygulamayla partinin başkan adaylığı için Trump'a karşı işbirliği yapacaklarını açıkladılar.

Ted Cruz, John Kasich'e yardımcı olmak için Oregon ve New Mexico eyaletlerindeki kampanyasına son verecek, Kasich da Indiana'da Cruz'un 'önünü açacak'.

Trump ise rakiplerinin bu hamlesini tamamen umutsuz ve "matematiksel açıdan ölü" olarak niteliyor.

Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayları arasında başı çekiyor. Ancak ön seçimleri doğrudan kazanmak için gerekli olan 1237 delegenin desteğini alamazsa, parti kurultayında tekrar oylama yapılacak.

Bu durumda partinin ileri gelenleri arasındaki görüşmeler sonucunda başka bir aday çıkması da mümkün.

Cumhuriyetçilerin lider kadrosu, göçmenler, kadın hakları ve dış politika alanlarındaki aykırı görüşleri nedeniyle Trump'ı desteklemiyor.

"Partiyi bir kuşak geriye götürür"

Ted Cruz ve John Kasich, Donald Trump'a karşı stratejilerini birleştireceklerini neredeyse eş zamanlı açıklamalarla duyurdular.

Cruz'un kampanyasını yürüten Jeff Roe, "Kasım ayındaki oy pusulasının üzerinde başkan adayı olarak Trump'ın olması, Cumhuriyetçiler için kesin bir felaket olur. Trump, Demokrat Parti adayı karşısında kaybetmekle kalmaz, adaylığı partiyi bir kuşak geriye götürür" dedi.

Kasich'in strateji ekibinden John Weaver da Cleveland'da bir kurultay düzenlenmesini hedeflediklerini ve bu kurultaydan partiyi birleştirecek bir başkan adayı çıkacağına emin olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Parti içinde bir süredir Cruz ve Kasich'in anlaşması için çağrılar yapılıyordu, ancak gözlemciler iki rakibinin Trump'ın önünü kesmesi için artık çok geç olabileceğini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.