Cumhurbaşkanlığı'ndan Yüksekova'da akreditasyon engeli

Cumhurbaşkanlığı'ndan Yüksekova'da akreditasyon engeli

Yüksekova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı toplu açılış töreni için 5 ayrı basın kuruluşunda bulunan birçok gazeteciye akreditasyon verilmedi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Bugün Yüksekova'da düzenlenecek olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı toplu açılış töreni için Cumhurbaşkanlığı tarafından bazı basın kuruluşlarına akreditasyon verilmedi. Hakkari Valiliği'ne programı takip etmek için başvuruda bulunan ve Valilik tarafından başvuruları kabul edilerek Cumhurbaşkanlığı'na isimleri gönderilen birçok gazeteci Cumhurbaşkanlığı'nın akreditasyon engeline takıldı. 

Akreditasyonu yapılmayan basın kuruluşları arasında Doğan Haber Ajansı, Dicle Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı da bulunuyor.

Kendilerine akreditasyon verilmeyen gazeteciler Cumhurbaşkanlığı makamının akreditasyon makamı olmadığını belirterek, Hakkari'ye gelen hiçbir Cumhurbaşkanı'nın böyle bir uygulamaya gitmediğini hatırlattı.

ÇGD Hakkari Temsilciliği'nden açıklama

ÇGD Hakkari Temsilciliği tarafından konuyla igili açıklama yapıldı. Hakkari Valilliğine başvuran bazı gazetecilere Cumhurbakanlığı Basın Başdanışmanlığı tarafından akreditasyon verilmediği belirtilen açıklama şöyle denildi: "Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü son yıllarda görülmemiş sansür ve baskı uygulamalarıyla kuşatılmak, kimliksizleştirilmek ve yok edilmek isteniyor. Sarı basın kartı sahibi gazetecilerin de aralarında bulunduğu bir çok meslektaşımız açılışı takip edemeyecek. Hakkari Valiliği tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen listede bulunan bazı gazetecilere neden akreditasyon verilmediğinin açıklanmasını bekliyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.