Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’yle olan görüşme sona erdi. Görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşme saat 14.06’da başladı. Saray’a ilk gelen isim Başbakan Yıldırım oldu. Yıldırım’ın ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na art arda giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderleri “geçmiş olsun” ve “hoşgeldiniz” diye karşıladı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşananların değerlendirildiği toplantı 2 saat 40 dakika sürdü.

i-1-20160725182421.jpg
Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı’ndan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, görüşmede ‘benzer hadiseler yaşanmaması için alınacak önlemlerin konuşuldu’ğunu söyledi.

“Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır.

“Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Fethullahçı Terör Örgütü, PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirmiştir.

“5 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş ve bu konuda bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.”

Kılıçdaroğlu: Demokrasilerde uzlaşma önemli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmeye ilişkin “Demokrasilerde uzlaşma önemli” değerlendirmesinde bulundu. CHP adına yapılan açıklamada ise görüşmenin bundan sonraki süreçte siyasetin normalleşmesi adına olumlu olduğu, sürece ilişkin atılacak adımları kolaylaştırıcı bir görüşme olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.