Cumartesi Annneleri: Çocuklar öldürülürken rahat uyuma Türkiye

Cumartesi Annneleri: Çocuklar öldürülürken rahat uyuma Türkiye

Cumartesi Anneleri/İnsanları 561. buluşmalarında 1994’te gözaltında kaybedilen İsmail Bahçeci’nin akıbeti sordu.

gözaltında kaybedilen İsmail Bahçeci’nin akıbeti sordu.

Bu haftaki buluşmada ilk sözü kayıp Kadir Keremoğlu’nun oğlu Bahattin Keremoğlu aldı. Kürtçe olarak konuşan “Biz adalet istiyoruz. 21 yıldır bu davanın peşindeyiz. Bugün de hala Kürtleri katletmelerinin tek sebebi Kürt olmaları” dedi.

Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç da, “Biz 561 haftadır kayıplarımızın akıbetinin ortaya çıkarılması ve bunların son bulması için bu meydandayız. Ama bu eli kanlı katiller her gün yeni bir cinayetle kayıplar ordusuna bir yenisini daha ekliyor. Yeter artık” diye konuştu.

‘Gözümüzün içine baka baka insan öldürüyorlar’

Hayrettin Eren’i kardeşi İkbal Eren de, “90’lı yıllarda insanları kamuoyundan uzakta kaybediyorlardı. Bugün her şey ayan beyan yapılıyor. Öldürdükleri insanların cenazeleri haftalarca sokaklarda bekletiyorlar. Bugün üç aylık bir bebek katledildi. Ne istediniz o bebekten, ne yapacaktı size? Ben bugün ağabeyimin cenazesini istemeye utanıyorum artık. Gözümüzün içine baka baka insan öldürüyorlar” dedi.

İsmail Bahçeci’nin kardeşi Umut Bahçeci ise, ağabeyi kaybedildikten sonra dönemi İnsan Haklarından sorumlu Bakanı Azimet Köylüoğlu’nun oğlunun akıbetini soran annesine, “Çocuğunu öldürüp bir çukura atmışlardır” cevabını verdiğini söyledi.

Ağabeyinin kaybedildiği 1994 yılına kadar hemen her hafta evlerine baskın düzenlendiğini ancak ağabeyinin gözaltına alındığı 24 Aralık tarihinden sonra polislerin bir daha evlerine gelmediğini belirten Bahçeci, “Katiller bellidir. Devleti insana verdiği değer ortadadır” ifadelerini kullandı.

‘Suskunluğunla cesaretlendirme Türkiye’

Haftanın açıklamasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu adına Gözde Ceren Uygun okudu.

Türkiye’de ağır bir devlet şiddeti yaşandığını belirten Uygun, Kürt halkına karşı savaş yürütüldüğünü, çocuk, bebek, hamile, yaşlı ayrımı yapılmadan sivillerin öldürüldüğünü söyledi.

“Bu ölümler coğrafyasında yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Barışı, diyaloğu, çözümü savunmaktan başka bir çaremizin olmadığını ısrarla söylemeye devam edeceğiz. Cizre’yi, Silvan’ı, Sur’u, Dargeçit’i, Nusaybin’i saran ateşin yalnızca Kürtleri değil, hepimizi yaktığını ısrarla söylemeye devam edeceğiz.

“Yeni yıl mesajımızdır; Ülkenin doğusunda çocuklar ” Burada devlet bizi öldürüyor” diye feryat ederken rahat uyuma Türkiye! Hukuksuzluk, adaletsizlik cehenneminde bizi boğmak isteyenleri suskunluğunla cesaretlendirme Türkiye!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.