Çukurca'nın o köyünde sokağa çıkma yasağı

Çukurca'nın o köyünde sokağa çıkma yasağı

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyüne askerlerce baskın düzenlenirken, köy haklının evlerinden çıkmamaları yönünde anons yapıldı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

ÇUKURCA- Hakkari-Şırnak yolunun 70'inci kilometresinde bulunan Çığlı (Aşut) köyünde birkaç gündür devam eden gerginliğin ardından Çukurca Kaymakamlığı'nın askerlere verdiği talimat üzerine köyde arama yapılmak istendi.

Bugün sabah saatlerinde helikopter ile köyün çevresine yaklaşık 500 asker indirilirken, çok sayıda zırhlı araç köye girdi. Bunun üzerine köylüler ile kolluk kuvvetleri arasında yaklaşık 3 saatlik gerginlik yaşandı.

i-1-20160409232008.jpg

Gerginlik sonrasında kolluk kuvvetleri tazyikli su ve biber gazlı müdahale bulundu. Gerginliğin sona ermesinin ardından askerler köye baskın düzenledi, Köy camisi hoparlörlerinden, kimsenin evden çıkmaması yönünde anons yapılırken, yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı köyde halk yasağı tanımayarak köy meydanında toplandı.

i-1-20160409181527.jpg

Köyün giriş-çıkışları askerler tarafından kapatılırken, Şırnak-Hakkari yolunda çok sayıda araç ve vatandaşın beklemek zorunda kaldı.

Yaklaşık altı buçuk saat kapalı tutulan yol, saat 18.00'da 15 dakika süreyle açıldı. Geçişlerin sağlanmasınına ardından yol tekrar çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

i-2-933.jpg

Öte yandan köye gitmek isteyen Çukurca Belediyesi Eş Başkanı Servet Tunç da yol üzerinde bekleyen askerlerce engellendi. Eş Başkan Tunç engellemeye tepki göstererek, "Köyde ne olup bittğini bilmiyoruz. Köylüler aradı, köye gelmemizi istedi. Ancak geçişimize izin vermiyorlar" dedi.

Köyde aramalar devam ederken, köyde bulunan taburdan köyün çevresine gün boyu yoğun top atışları yapıldı.

Köy sakinleri yasağa tepki göstererek karara uymayacaklarını belirtirken, köyde gergin bekleyiş devam ediyor.

adb12ced-79fb-4e88-aeb4-91f37cffa56e-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.