Çukurca'da 'Operasyon' gerginliği

Çukurca'da 'Operasyon' gerginliği

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı (Aşut) köyünden sınırdaşına operasyona çıkan askerler ile köy sakinleri arasında gerginlik yaşandı.

ZEKİ DARA/ YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Edinilen bilgilere göre, Federal Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Çukurca’nın Çığlı (Aşut) köyünden sınır ötesine operasyon yapmaya çalışan askerler ile köy sakinleri arasında gerginlik yaşandı.

Akşam saatlerinde Çığlı Köyü’nde bulunan taburda görevli askerler ile Çukurca ilçe merkezinden gelen ve aralarında özel hareket timlerinin bulunduğu çok sayıda asker ‘kirpi’ ve ‘Kobra’ tipi zırhlı araçlar ile köyün etrafında konuşlandı. köy sakinlerinin iddiasına göre askerler araçlarını köyün çevresine bırakarak yayan bir şekilde sınırı geçmeye başladı.

KÖYLÜLER SINIRA YÜRÜDÜ

Yaklaşık 50 askerin köyün çevresinden sınırı geçmesinin ardından köy sakinleri sınırı geçmeye çalışan askerleri durdurmak için sınıra doğru yürümeye başladı. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu köy sakinleri ile askerler arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, askerin köy sakinlerini dağıtmak için gaz bombası atıp uyarı ateşi açtığı ileri sürüldü. 

Telefonla ulaştığımız köy sakinleri, çevre köylerdeki yurttaşların da operasyonu durdurmak için sınıra doğru yürüyüşe geçtiğini anlattı.

VALİ: OPERASYON YOK

Konu ile ilgili görüştüğümüz Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise bölgenin birinci derece askeri yasak bölge olduğunu anlatarak Çığlı Köyünde herhangi bir operasyon yapılmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.