Çukurca'da çatışmalar şiddetlendi: 7 asker hayatını kaybetti

Çukurca'da çatışmalar şiddetlendi: 7 asker hayatını kaybetti

Çukurca'da devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin sayısının 7'ye yükseldiğini belirten TSK, 21 askerin de yaralandığını açıkladı. TSK açıklamasında "Telsiz dinlemelerine göre 100’ün üstünde terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

HAKKARİ - Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere (Ertuş) Beldesi kırsalında üç gün önce başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Sabah 06.45 sıralarında çıkan çatışmada 3 asker hayatını kaybetti, 20 asker yaralanmıştı. Çukurca'daki çatışmalar hakkında açıklama yapan TSK, hayatını kaybeden asker sayısının 7'ye yükseldiğini, toplamda 21 askerin de yaralandığını ve yaralı askerlerin tedavi altına alındığını belirtti.

TSK açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"03 Eylül 2016 tarihinde, bölgede operasyona devam eden birliklerimiz sabahın erken saatlerinde teröristlerin bulunduğu inlere baskın tarzında bir operasyon gerçekleştirmiş; büyük bir kahramanlık gösteren askerlerimiz bazı yerlerde teröristlerle göğüs göğüse muharebe etmişlerdir. Öncü kapsamındaki teröristler bulundukları inlere atılan roketlerle imha edilmişlerdir. Bu çatışmalar esnasında 7 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 21 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Hemen akabinde öncülerin arka tarafında bulunan yaklaşık 150 kişiden oluştuğu değerlendirilen bir terörist gruba 10:17-13:46 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiştir. Bölgeden uçakların uzaklaşmasını müteakip anılan büyük terörist grup ateş destek vasıtalarımızla (Havan ve topçularımızla) yoğun şekilde ateş altına alınmış ve hemen sonrasında bölgeye sevk edilen taarruz helikopterleri Irak kuzeyinden bölgemize takviye olarak gönderilen terörist grubu da ateş altına almışlardır"

"Şu ana kadar bugün içerisinde meydana gelen çatışmalarda, en son alınan telsiz dinlemelerine göre 100’ün üstünde terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ölü ve yaralı teröristlerin çoğu takviyeye gelen gruplarca Irak kuzeyine götürülmüşlerdir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.