Çukurca Çığlı'da kaçakçılık gerilimi

Çukurca Çığlı'da kaçakçılık gerilimi

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı (Aşutê) Köyü kaçakçılık yapıldığı gerekçesi ile ablukaya alındı. Askerler ile köy sakinleri arasında gerginlik çıktı. Çıkan olaylarda 1 Astsubay yaralanırken, 5 kişi gözaltına alındı. Hakkari - Şırnak Yolu ise kapa

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Edinilen bilgilere göre, bugün sabah saat 06.00 sularında Çukurca ilçe merkezi ve Köprülü Jandarma Karakolu’ndan yaklaşık 60 araçla gelen çok sayıda asker Çığlı (Aşutê) Köyü’nün etrafını sardı.

Bölgede kaçakçılık yaptığı gerekçesi ile düzenlenen operasyonda, durumu öğrenmek isteyen köy sakinleri ile askeri yetkililer arasında yapılan görüşmeler sırasında gerginlik yaşandı.

Askerler, çevrede toplanan yurttaşları dağıtmak için gaz bombaları ile müdahale ederken köy sakinlerinin de askerlere direndiği bildirildi. Yaşanan olaylarda çok sayıda köy sakinin gazdan etkindiği, 5 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi.  

Köyde sabah saatlerinde başlayan gerginlik devam ederken, Çukurca Belediyesi eş başkanları Servet Tunç ve Hilal Duman ile DBP ilçe yöneticileri köye gitti.

VALİ CANBOLAT: 1 ASTSUBAY YARALI, 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Konu ile ilgili görüştüğümüz Hakkari Valisi Yakup Canbolat, sınırda yaşanan kaçakçılık olayları nedeniyle jandarmanın bölgede operasyon düzenlediğini, dün akşam saatlerinde çıkan olaylarda bir astsubayın yaralandığını, 3 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 

Vali Canbolat, yaşananların ardından mahkemeden alınan karar ile köyde genel bir arama yapıldığını ve köyde şuan durumun sakinleştiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan yaşanan olaylar nedeniyle Hakkari – Şırnak Karayolu 4 saati aşkın bir süredir trafiğe kapatılmış durumda.

Haziran ayında "Kaçakçılık yapıldığı iddiası" ile köye baskın düzenleyen askerler ile köy sakinleri arasında gerginlik yaşanmıştı.

1-751.jpg

2-464.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum