Çözüm süreci düştü!

Çözüm süreci düştü!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinin AKP'nin seçim beyannamesinde bulunmamasını "Beyanname dijital ortamda metin baskıya gönderilirken bazı kaymalar olmuş, bir iki sayfa düşmüş" sözleriyle izah etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın peş peşe yaptığı "Kürt sorunu yok", "İzleme Heyeti'ni doğru bulmuyorum" açıklamalarından sonra çözüm süreci gündemden düşürüldü. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 21 Mart tarihi Newroz mesajının üzerinden bir ay geçmesine rağmen somut tek bir adım atmayan AKP hükümeti, tam aksine seçim sathı mahallinde gerginliği tırmandırdı, provokatif operasyonları artırdı ve HDP'nin barajı aşmaması için açıklamalarıyla hedef göstererek saldırıların odağı yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 15 Nisan'da açıklanan AKP seçim beyannamesinde de çözüm sürecine yer verilmemişti. Çözüm sürecini tamamen rafa kaldıran Davutoğlu, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette çözüm sürecine değindi. Davutoğlu, çözüm sürecinin seçim beyannamesinde bulunmamasını "Beyanname dijital ortamda metin baskıya gönderilirken bazı kaymalar olmuş, bir iki sayfa düşmüş. Onlar eklenerek beyanname tekrar baskıya gönderilecek" sözleriyle izah etti. Ancak AKP'nin her seçim öncesi olduğu gibi milliyetçi oyları hedeflemesi nedeniyle bilinçli olarak çözüm sürecine dair bölümün beyannamede yer vermediği belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.