'Çolak'ı suçüstü yakaladık'

'Çolak'ı suçüstü yakaladık'

Zihinsel engelli çocuğa tecavüz girişiminde AKP Ovacık eski İlçe Başkanı Rıza Çolak'ı yakalayan tanıklar Çolak'ı nasıl yakaldıklarını anlattı.

Zihinsel engelli 14 yaşındaki A.K.'ye adlı çocuğa tecavüz girişiminde bulunurken suç üstü yakalanan AKP Ovacık eski İlçe Başkanı Rıza Çolak, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gizlice götürüldüğü İlçe Jandarma Karakolu'nda sorgusu devam ederken, Çolak'ı suçüstü yakalayan tanıklar, olay anını anlattı. Anne ve babasının da zihinsel engelli olduğu ortaya çıkan mağdur çocuk A.K. de bir psikolog ve bir avukatın gözetiminde ile ifade vermek üzere Ovacık Jandarma Karakolu'na tutulurken, halkın tepkisi devam ediyor.

43981Suçüstü yakaladık'

Olay anında bir kişinin yaralanmasına neden olan Tecavüz girişimine tanık olan Ovacık Belediye Meclis Üyesi Akın Gedik, olayı şöyle anlattı: "Ovacık'ta Kayak Merkezine geziye gittik. Rıza Çolak'ın arabasını gördük oraya doğru gittiğimiz sırada onu araçta çıplak görünce şüphelendik. Arabaya daha da yanaşınca 13-14 yaşlarındaki zihinsel engelli kızın da çıplak olduğunu gördük, bu adamın tecavüze kalkıştığını düşünerek kızı araçtan almak istedim. Bu sırada yanımdaki arkadaşlarım araca girdikleri anda kendisi gaza bastı, o sırada bir arkadaşımız arabadan düştü ve geri gitmeye başlayınca bir arkadaşımız aracın altında kaldı. O da kaçtı bizde ambulansla arkadaşımızı hastaneye getirdik. Olay jandarmaya intikal edince bizi jandarmaya çağırdılar. Kendisi de başına nelerin gelebileceğini düşünerek zihinsel engelli kızla birlikte polis karakoluna  sığındı" dedi.

43982AKP'li eski başkanın zihinsel engelli kız çocuğun elbiselerini çıkarttığını söyleyen tanık Bülent Yılmaz, toplum tarafından korku salan ve birçok toplum dışı işler yapan bir kişilik olduğunu belirterek, "Kendisi 4 ay öncesine kadar AKP İlçe başkanlığını yapıyordu. Uzun yıllardır mensup olduğu partinin başkanı bu kişi halk üzerinde çok kirli oyunları vardı. Her türlü yüz kızartıcı ve toplum dışı işler yapan bir kişiliktir. Son olarak yapmak istediği tecavüz girişimine eğer biz yetişmeseydik daha kötü şeyler olacaktı. Kızı bunun elinden çıkartmaya çalıştığımızda aracıyla kaçmak istediği sırada bende yaralandım" dedi.

43983Pervari olayından bağımsız değil'

vacık'ta yaşanan tecavüz olayının Pervari'den bağımsız olmadığını söyleyen Ovacık İl Genel Meclis Üyesi Ali Kandil, halkın daha sakin ve mantıklı hareket etmesini isteyerek, onursuzluğu dayatanların oyunlarını boşa çıkartma zamanı geldiğini dile getirdi. Kandil, "Yıllardır AKP teşkilatını kuran bu şahıs belli güçlerden destek alarak bu tür çirkin şeyleri yapmaktaydı. Halkımız bu çirkef girişime karşı kentte ayaklanmıştır ve büyük bir tepki göstermiştir. Onurumuzu incitecek girişimleri boşa çıkartan haklımızı kutluyoruz. Pervari'de yaşanan olay ile Ovacık'ta yaşanan olay kesinlikle birbiriyle bağlantılı. Bu tür tecavüz olayları son dönemde koordineli yapıldığı açığa çıkmıştır" diye konuştu.

43984AKP'li eski başkan 3 eşli!'

Tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edilen Rıza Çolak'ın 3 eşli olduğu söyleyen BDP Ovacık İlçe Başkanı Gülender Demirdöğen, tecavüz kültürüne karşı büyük bir hamle yapacaklarını dile getirerek, "Bu olayı bir birey üzerinde değerlendirmek kesinlikle yanlış olacaktır. Bu tecavüz girişimi aslında topluma dönük bir tecavüz girişimi olarak değerlendirilmeli. Bugün engelli bir kız çocuğuna tecavüz girişiminde bulunan AKP'nin eski ilçe başkanı 3 eşli olduğu da biliniyor. Ve yaşı 60'a dayanan bu zat ne yapmak istediği ve kimler tarafından böyle bir girişime yeltendiği gizlenmekte aslında nerden güç aldığı ortaya çıkartılması lazımdır" dedi.

DİHA