'Çocuk mültecileri kurtarın' çağrısı

'Çocuk mültecileri kurtarın' çağrısı

İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu 'Save the Children' (Çocukları koruyun), çocuk yaşta evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin eğitiminin ve yaşam kalitesinin küresel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Hiçbir çocuğun bir aydan daha fazla süre okuldan uzak kalmaması gerektiğini savunan kuruluş, çocuk mültecilerinse sadece 4'te 1'inin okula gidebildiğini vurguluyor.

Kuruluş tüm hükümetlere hitaen yayınladığı çağrıda, mülteci çocukların okula gidebilmesi için küresel bir çaba başlatılması gerektiğini söylüyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (UNHCR) iyi niyet elçisi Angelina Jolie-Pitt de dünyanın bugüne kadar gördüğü en bütük mülteci krizine karşı ülkelerin daha büyük bir sorumluluk yüklenmesi gerektiğini söyledi.

Jolie-Pitt, mülteci krizini 'Yüzyılın en büyük krizi' olarak tanımladı.

Save the Children kuruluşu, mülteci çocukların okula gönderilmesinin her ne kadar zorlu bir plan olduğunu kabul etse de, çocukların kaderlerine terk edilmesinin kayıp nesillerin oluşmasına yol açacağı uyarısını yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.