'Çocuk cezaevleri kapatılsın'

'Çocuk cezaevleri kapatılsın'

Diyarbakır'da Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi tarafından çocuk cezaevlerinin kapatılması için imza kampanyası çerçevesinde kentin birçok noktasına imza standları kuruldu. 

DİYARBAKIR - Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi tarafından çocuk cezaevlerinin kapatılması için imza toplama standları kuruldu.

'Çocuklar değil, cezaevleri kapatılsın' sloganıyla Cafeler Sokağı, Belediye Konukevi, Ulu Cami, Parkorman ve Eğitim Sen binası önü olmak üzere beş ayrı noktaya stant kuran girişim üyeleri kent sakinlerinden imza toplayacak. 

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi içinde bulunan  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi Mehmet Gezer imza kampanyasının devam ettiğini ve girişim olarak Mayıs ayında bir çalıştay düzenleyeceklerini belirtti. 

Çocuk cezaevlerinde yapılan kötü muameleler sonucu gündeme gelen Çocuk Cezaevlerinin kapatılmasının istediklerini belirten Gezer, "Yakın tarihte başta Pozantı, Şakran, Kürkçüler, Antalya ve en son olarak Sincan Çocuk Ceza İnfaz Kurumları'nda kalan çocukların işkence, kötü muamele ve diğer onur kırıcı muamelelere maruz kalmaları insanlık adına utançla ve büyük bir kaygıyla tanık olduk. Çocukların özgürlüklerinin kısıtlanmasının en son çare olması zorunluluğu; alternatif tedbir ve yöntemlerin uygulanmasının yaşamsal bir önem taşıdığının ayırdına varılarak Türkiye'deki tüm Çocuk Cezaevlerini  kapatılmasını talep ediyoruz. Çocuk cezaevleri kapatılıncaya kadar geçecek süreçte, uluslararası standartlara uygun bir biçimde sivil toplum denetimine açılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

1-170.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum