Clinton’ın Davutoğlu ile yaptığı yazışmalar sansürlendi

Clinton’ın Davutoğlu ile yaptığı yazışmalar sansürlendi

ABD'de başkan adayı Clinton’ın dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı yazışmalar sansürlendi.

ABD başkanlık yarışının Demokrat adayı Clinton’ın dışişleri bakanı olduğu dönemde attığı elektronik postaların bir kısmı, mahkeme kararıyla Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Sputnik'in haberine göre, yayınlanan 122 elektronik posta arasında 2011 yılında o dönemde dışişleri bakanı olan Ahmet Davutoğlu’yla yapılan bir görüşmeyle ilgili yazışmalar, bakanlık tarafından tamamen sansürlendi. Clinton’ın 8 Temmuz 2011’de, Bill Clinton’ın yardımcısı, eski Donanma askeri Oscar Flores’e attığı 3 elektronik postada, Davutoğlu’yla yapılan görüşmeyle ilgili notlar yer aldı.

Dosyada yer alan diğer elektronik postaların büyük bir kısmının ise Clinton ve yardımcısı Huma Abedin arasında gerçekleştiği görüldü.

Mahkeme, 8 Kasım’daki seçimlerden önce, elektronik postaların en az 3 bölümünün yayınlanmasına karar vermişti. Yayınlanan elektronik postaların tamamına Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinden ulaşmak mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.