Cizre’ye gidişleri engellenen sağlıkçılar: Koridor açın

Cizre’ye gidişleri engellenen sağlıkçılar: Koridor açın

Cizre’deki yaralılara müdahale etmek için ilçeye girmek isteyen fakat iki kez engellenen TTB ve SES üyesi gönüllü 14 sağlıkçı, Cizre’ye girmeye kararlı olduklarını belirterek, koridor açılması çağrısında bulundu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cudi Mahallesi’nde sığındıkları bodrumda dokuz gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılar için yola çıkan gönüllü sağlık emekçileri sabah saatlerinde İdil girişinde Valilik kararı ile engellenmeleri üzerine Nusaybin Yolu’nu kullanarak Cizre’ye geçmek istedi. Ancak sağlık emekçileri burada da engellendi.

Sağlıkçılar daha sonra Mardin merkeze dönerek KESK Mardin Şube binasında bir basın toplantısı düzenledi.

“Koridor açılsın”

Toplantıda konuşan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. İncilay Erdoğan, yaralıların bulunduğu bodrumun bir toplu mezara dönüşmemesi ve yaralılara yardım etmek için yola çıktıklarını ancak Cizre’ye girişlerinin iki kez engellendiğini söyledi.

Erdoğan, yaralılara bir an önce müdahale edebilmeleri için koridor açılması taleplerini bir kez daha yeniledi.

“Sözlü kararla engellendik”

Ardından konuşan Batman Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Op. Dr. Ömer Faruk Erin de, en temel insani hak olan yaşam hakkına cevap olmak adına yola çıktıklarını belirterek, engellenmelerinin ise ‘tarihe büyük bir utanç’ olarak kaydedileceğini kaydetti.

Daha sonra açıklama yapan Ankara TTB üyesi Dr. Onur Naci ise, devlet güçlerinin sözlü olarak bildirdikleri karar doğrultusunda engellendiklerini ve kendilerine yazılı bir karar dahi gösterilmediğini söyledi.

Yetkililere Cizre’ye girişleri için yolu açmaları konusunda acil çağrıda bulan Naci, “Ayrıca Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası sağlık kuruluşlarını, bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz. Gönüllü sağlık heyetinin üyeleri olarak, sağlık koridoru açılana ve yaralılar hastanelere ulaştırılana kadar, bu yollardaki girişimlerimize devam edeceğimizi, Cizre yolunda olacağımızı kamuoyuna saygıyla belirtiriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.