Cizre’deki yaralılar için giden ambulanslar bir kez daha geri döndü

Cizre’deki yaralılar için giden ambulanslar bir kez daha geri döndü

Cizre’deki bir bodrum katında yaralı halde yardım bekleyenlere ulaşmak için Şırnak Belediyesi’nden yola çıkan sağlık ekibi ateş açılması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bir binanın bodrum katında 13 gündür mahsur kalan ve en son 5 gün önce haber alınan yaralılar için giden ambulans, ateş açılması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

112 acil servisine ait 2 ambulans ile Şırnak Belediyesi’ne ait ambulans ekibi bodrum katın olduğu binaya yüz metre yaklaştı.

Ancak, Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyesi Şeyhmus Gökalp’ın Bianet’e yaptığı açıklamaya göre, Şırnak Belediyesi’nden Cizre’deki bodruma gitmek isteyen sağlık ekibi bölgedeki çatışma yüzünden, binaya yaklaşmış olmalarına rağmen geri döndü.

Yine Cizre’ye yardıma gitmek isterken durdurulan gönüllü sağlıkçılar da Nusaybin’den Cizre’ye geçişlerine izin verilmediği için Nusaybin’de bekliyor.

Cizre ilçesindeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’ta 23 numaralı apartmanın bodrumunda 23 Ocak’tan beri 15 yaralı, 7 cenaze ve bitkin haldeki 9 sivil yardım bekliyor. Kendilerinden son olarak 30 Ocak’ta haber alınabildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.