Cizre'deki yaralılar için AİHM'e tedbir başvurusu

Cizre'deki yaralılar için AİHM'e tedbir başvurusu

Cizre'de 3 gündür hastaneye kaldırılamayan ve durumları gittikçe ağırlaşan en az 25 yaralı yurttaşın hastaneye kaldırılması için tedbir talebiyle AİHM'e başvuru yapıldı.

Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde tanklardan yapılan top atışları sonucu yaralanan ve 3 gündür hastaneye kaldırılamayan yaralı yurttaşların hastaneye kaldırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) tedbir başvurusunda bulunuldu.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Ramazan Demir ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Eşbaşkanı Gülşen Özbek tarafından yapılan başvuruda, yaralıların hastaneye kaldırılması için bir an önce tedbir kararı alınması talep edildi. Sabah saatlerinde yapılan başvuruya ilişkin kararın bugün çıkması bekleniyor.

5 tedbir kararı var 3 kişi yaşamını yitirdi

İlçede yaralananların hastaneye kaldırılması için bugüne kadar AİHM'e yapılan başvurulardan 5'inde tedbir kararı alındı. Haklarında tedbir kararı alınan 5 kişiden 3'ü tedbir kararlarının uygulanmamasından dolayı yaşamını yitirirken, yaralılardan Helin Öncü'nün hastanedeki tedavisi devam ediyor. Hakkında tedbir kararı alınan Orhan Tunç isimli yaralının akıbetine ilişkin ise herhangi bilgi bulunmuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.