Cizre’de yaralanan çocuğun hastaneye kaldırılması için AİHM’e başvuru

Cizre’de yaralanan çocuğun hastaneye kaldırılması için AİHM’e başvuru

Cizre’de açılan ateş sonucu yaralanan ancak ambulansın mahalleye girişine izin verilmediği için müdahale edilemeyen 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy’un hastaneye kaldırılması için AİHM’e başvuru yapıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam Nur Mahallesi’nde yaralanan ve dünden beri yaralandığı mahalleden alınamayan 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy’un alınması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuru yapıldı.

Dün akşamdan beri mahallede yaralı halde bulunan ve sağlık durumu giderek ağırlaşan Paksoy’un hastaneye kaldırılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve ailesi birçok defa Cizre Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak ambulansın yaralıyı almasına izin verilmesini istedi.

Ancak devlet yetkilileri, “bölgede çatışma var” diyerek ambulansın mahalleye girişine izin vermiyor.

Aile AİHM’e başvurdu

Nur Mahallesi’nde iki gündür yaralı halde bekleyen Paksoy’un mahalleden alınması için ambulansa izin verilmezken, Paksoy’u hastaneye kaldırmaya çalışanlara da ateş açıldığı belirtildi.

Paksoy’un acil bir şekilde hastaneye kaldırılması için ailesi adına Avukat Nuray Özdoğan bir dilekçe ile AİHM’e başvuru yaptı.

Paksoy’un sağlık ve yaşam hakkının engellendiği için acil olarak yasağın kaldırılması gerektiğinin belirtildiği dilekçede, AİHM’den Paksoy’un hastaneye kaldırılması için acil karar verilmesi talebinde bulunuldu.

Sosyal paylaşım sistesi Twitter’da da, “Hüseyinİçin Ambulans” hastag’iyle paylaşımlarda bulunuluyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.