Cizre'de polis saldırısı: 1 kişi öldü

Cizre'de polis saldırısı: 1 kişi öldü

Cizre'de bir araya gelen gençlere müdahale eden polise ait zırhlı araçlardan açılan ateş sonucu 14 yaşındaki Ümit Kurt yaşamını yitirdi.

ŞIRNAK - Alınan bilgilere göre, Cizre'de Nur ve Cudi mahallesinde polisin zırhlı araçlarla gece evlere baskın yaparak insanları gözaltına almasına karşı gençler hendek kazarak zırhlı araçların önüne barikat kurmuştu.

Cizre'de 4 kişinin ölümü ardından kazılan hendeklerin kapatılması konusunda, belediye eşbaşkanı ile Cizre'ye yeni atanan ve gazeteci Hrant Dink suikastinin şüphelisi olan dönemin Trabzon Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü Amiri olan Ercan Demir toplantı yaptı.

Keyfi gözaltı ve ev baskınlarının olmayacağı sözünün verilmesi sonrasında belediye ekipleri iş makineleriyle hendekleri bugün kapattı.

Hendeklerin kapatılmasından sonra polisler daha önce giremedikleri mahallelere zırhlı araçlarla girdi.

Mahalle sakinlerinin anlatımına göre, Cudi Mahallesine giren ve rastgelen zırhlı araçlardan ateş açan polisler birçok kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yaralananlardan biri de ilçede boya-badana işlerinde çırak olarak çalışan 14 yaşındaki Ümit Kurt idi. Mahalleliler tarafından Cizre Devlet Hastanesi'e kaldırılan Kurt, tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi.

uu3.jpg

Ölüm haberinin alınması ardından, halk Devlet Hastanesi önünde birikti.

uu1.jpg

uu2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum