Cizre'de ölü ve yaralıları almaya giden kitleye ateş açıldı

Cizre'de ölü ve yaralıları almaya giden kitleye ateş açıldı

Cizre'de vurulan ve AİHM'in tedbir kararına rağmen 2 gündür mahalleden alınmasına izin verilmeyen Serhat Altun isimli yurttaş da yaşamını yitirdi. İlçede ölü ve yaralıları almaya giden kitleye ateş açıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün sabah saatlerinde yaralı bir çocuğu kurtarmaya çalışırken vurulan Serhat Altun'un da yaşamını yitirdiği belirtildi. Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, AİHM'in hastaneye kaldırılması için dün verdiği tedbir kararına rağmen Altun'un mahalleden alınması devlet güçlerince engellenmişti. 

Altun'un yanı sıra AİHM'in tedbir kararı verdiği Orhan Tunç'a ilişkin bilgi alınamazken, Cudi Mahallesi'nde vurulan bir çocuk da 2 gündür yaralı halde bekletiliyor. 

Altun'un yaşamını yitirdiği bilgisi üzerine aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye eş başkanlarının da bulunduğu yüzlerce yurttaş yaralıları ve cenazeleri almak için Cudi Mahallesi'ne doğru yola çıktı. 

İlçede ölü ve yaralıları almak için gidenlere polisin ateş açtığı belirtilirken, aralarında imc tv kamaramanı Refik Tekin’in de olduğu 10 kişi yaralandı.

Başka bir yurttaşın cenazesine ulaşıldı

Cudi Mahallesi'ne yürüyen yurttaşlar, mahallenin girşinde 50 yaşındaki Ahmet Tunç isimli yurttaşın cenazesine ulaştı. İki gündür haber alınamayan Tunç, evinin önünde öldürülmüş halde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.