Cizre'de olaylı gece

Cizre'de olaylı gece

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik süren hava operasyonlarını protesto etmek için yapılmak istenen yürüyüşe polisin izin vermemesinden sonra yaşanan olaylarda 2'si ağır 7 polis yaralandı.

ŞIRNAK - Göstericilerin alandan ayrılmasından sonra meydana gelen patlamaların ardından polis göstericilerin bulunduğu tarafa ateş açtı. Gece birçok eve baskın yapıldığı ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik süren hava operasyonlarını protesto etmek için BDP İlçe binası önünde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, teravih namazının ardından alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde İdil Caddesi'ne çıktı. İlçe merkezinde yoğun önlem alan polis ise, İşmar Alışveriş Merkezi önünde kitlenin önünü kesti ve AKP ilçe binasına yürümek isteyen kitlenin geçişine izin vermedi. Karşılıklı kısa bekleyişin ardından kitle Cudi ve Nur mahallelerine dağılırken, kısa bir süre sonra alışveriş merkezinin önünde bekleyen polislerin yanında bulunan çöp konteynırının içine yerleştirilmiş ses bombası patladı. Patlama sonucu 2 polis yaralandı. Ardından polisler İdil Caddesi'nin Cudi ve Nur mahalleri çıkışlarında yoğun önlem aldı. Polisler bu patlamanın nedenini araştırırken, Nusaybin Caddesi'nin Cudi Mahallesi bitişiğinde nöbet tutan polislere ikinci bir ses bombasının atılması sonucu 2'si ağır 5 polis daha yaralandı. Ardından polisler Cudi Mahallesini ablukaya alarak, ateş açmaya başladı.

Patlamalarda ve çıkan çatışmalarda yaralanan polisler olay yerine gelen ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralanan bir polisin ise askeri helikopterle Diyarbakır'a sevk edildiği bildirildi.

Uzun süre devam eden silah sesleri, kısa bir süre sustuğunda, Dörtyol mevkiinde polisle eylemciler arasında çatışma çıktı. Gaz bombaları ile müdahale eden polislerin rastgele ateş açtığı belirtildi. Silah sesleri nedeniyle ilçe merkezinde bayram alışverişine çıkan yurttaşların da paniğe kapılmasına neden oldu. Çatışmaların olduğu yerde aileleriyle bakkal işleten O. T. (16), M. D. (16) ve S. D. (17) gözaltına alındı. Yine gece boyunca Nur ve Cudi mahallelerinde yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.