Cizre’de kadınları öldürüp çıplak fotoğraflarını paylaştılar

Cizre’de kadınları öldürüp çıplak fotoğraflarını paylaştılar

Cizre’de, askerlerin öldürdüğü iddia edilen bir kadının işkence edilmiş çıplak fotoğrafları sosyal medyaya servis edildi. Fotoğrafların yayınlanmasının ardından açıklama yapan KJA, kadınlara protesto için çağrı yaptı.

Sokağa çıkma yasağının iki aya yakın zamandır sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde, askerlerin öldürdüğü iddia edilen bir kadının işkence edilmiş çıplak fotoğrafları sosyal medyaya servis edildi.

KJA (Kongra Jınên Azad/Özgür Kadın Kongresi), fotoğrafın yayınlanmasının ardından açıklama yaparak şiddeti protesto ettiklerini duyurdu.

İşkence izleri

JİN Haber Ajansı’nın (JINHA) haberine göre, iki ayrı kadına ait olduğu anlaşılan fotoğraflarda işkence izleri görülüyor.

Cizre’de çekildiği belirtilen ve askerler tarafından öldürüldüğü iddia edilen kadınların cansız çıplak bedenlerinin başında asker ve polis olduğu tahmin edilen şahısların bacakları da fotoğrafa yansıyor.

Yayın ilkeleri doğrultusunda yayınlamadığımız fotoğrafların daha önce öldürüldükten sonra çıplak halde görüntülenen Ekin Van’ın fotoğrafının paylaşıldığı Twitter adresinden servis edildiği de iddialar arasında.

KJA’dan kadınlara çağrı

KJA tarafından yapılan açıklamada, kadın bedenlerinin teşhir edilmesinin kabul edilmez olduğu belirtilirken kadınlara tepki gösterme çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.