Cizre'de hayatını kaybeden İslam Balıkesir, Hakkari'de toprağa verildi

Cizre'de hayatını kaybeden İslam Balıkesir, Hakkari'de toprağa verildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bodrum katında mahsur kalan yaralılara devlet güçlerince düzenlenen operasyonun ardından yaşamını yitiren İslam Balıkesir, Hakkari’de toprağa verildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de yaralıların masur kaldığı bodrumlara devlet güçlerince düzenlenen operasyonun ardından yaşamını yitiren İslam Balıkesir'in cenazesi, Antep'te yapılan otopsi işlemlerinin ardından memleketi Hakkari'ye getirildi.

Balıkesir'in cenaze törenine HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Nihat Akdoğan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Sloganlar eşliğinde Karşıyaka mezarlığına götürülen cenaze, dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

i-1-20160226160900.jpg

Balıkesir’in ailesi ellerinde çiçeklerle süslenmiş kına tepsisini bir an olsun yanlarında ayırmazken, Balıkesir'in sevenleri de Kürtçe ağıtlar yaktı. 

Cenazenni defnedilmesinin ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, aileye başsağlığı dileklerinde bulunarak, hükümetin tutumundan yakındı. Irmak, “Şehitlerimiz, mücadelemizin sembolüdür. Bizler moralsiz ve çaresiz kaldığımızda şehitlerimiz bizi ayağa kaldırıyor. Bundan böyle dost ve düşmanlarınızı iyi tanıyın ve bundan sonra yine kimse bize kardeşiz demesin. Kimse bize onursuz bir yaşam teklif etmesin. Cizre’deki vahşet bodrumundan sonra yine insanlarımızın üzerine benzin dökülüp yakılarak ve ailelerini il il gezdirmeleri kabul edilir bir durum değildir” dedi.

Toprağa verilen İslam Balıkesir’in babası Bedel Balıkesir ise, oğlunun cenazesini aldıkları süre zarfında kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

i-2-895.jpgi-3-422.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.