Cizre'de hasar tespit sürüyor

Cizre'de hasar tespit sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 79 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından kentsel altyapısı ve evleri kullanılamaz hale gelen Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, Cizre'de kentsel altyapının onarımı, hasar tespiti, sağlık, arama kurtarma ve aş ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmaları sürüyor. 40 personelle yürütülen çalışmaların ihtiyaç doğrultusunda devam etmesi bekleniyor.

İlçede, 13'ü Büyükşehir Belediyesi, 7'si merkez ilçe belediyelerin mühendis ve mimarlarından oluşan teknik ekibin, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Sağlık işlerinden 9 personelin hastalıklara karşı ilaçlama çalışması ile DİSKİ'nin su ve kanal arızalarını gidermeye yönelik hizmetleri sürüyor. 5 personelle arama kurtarma çalışması yürüten itfaiyenin ise Nur Mahallesi Dayar Sokak, Cudi Mahallesi Dağdibi Sokak ve Cudi Mahallesi Mehmetçik Sokak'taki binaların altlarında ve kuyularda arama kurtarma çalışması sürüyor.

Gezici Aşevi'nde 10 bin kişiye sıcak yemek çıkarılıyor

Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gezici Aşevi ise günde iki kez10 bin kişiye sıcak yemek çıkarıyor. Sabah ve öğle olmak üzere günde iki öğün yemek çıkaran Aşevi, her öğünde 5 bin kişiye yemek dağıtarak, dayanışma ağını katılıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.