Cizre benzeri bir bodrum vahşeti Sur'da da yaşanabilir

Cizre benzeri bir bodrum vahşeti Sur'da da yaşanabilir

78 gündür kuşatma altında olan Sur, Cizre benzeri bir vahşetin kıyısına geldi.

Cizre'de 3 farklı bodrum katına sığınan sivillerin kamuoyunda günlerce yer bulan yardım çağrılarının ardından devlet güçlerinin saldırılarına maruz kalması üzerine sözkonusu bodrumlardan büyük bir bölümünün henüz kimliklerinin dahi tespit edilemediği 145 cenaze çıkarılmıştı.

Son günlerde şiddetin iyice arttığı Sur'da da benzer bir olay yaşanabilir. DİHA muhabiri Mazlum Dolan, artan saldırılar karşısından bazı ailelerle birlikte bir binanın bodrum katına sığındıklarını ve Cizre benzeri bir katliam ile yüz yüze olduklarını duyurdu.

Dolan'ın mahalledeki ailelerle birlikte sığınmak zorunda kaldığı bodrum katından attığı o mesaj şu oldu: 

"Durum kötü bir bodrumdayız. Aileler ile birlikteyim çok yakında bir Cizre olayının benzeri olabilir. Çatışmalar çok şiddetli, olduğumuz yerler yoğun bir şekilde bombalanıyor havan ve tanklarla vuruluyor. 'Havadan vuracağız hepinizi, öldüreceğiz' anonsları yapılıyor. Kendinize iyi bakın, arkadaşlara selamlar."

msj.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.