Çipras Ankara'yı eleştirdi, Davutoğlu yanıt verdi

Çipras Ankara'yı eleştirdi, Davutoğlu yanıt verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunan mevkidaşı Aleksis Çipras, düşürülen Rus uçağını Twitter'da tartıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel'deki liderler zirvesindeyken Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la arasında Twitter üzerinden bir tartışma yaşandı.

Çipras, TSİ 20.00 civarında peş peşe gönderdiği dört Twitter mesajında hem Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesini eleştirdi, hem de Türkiye'yi Yunan hava sahasını sürekli olarak ihlal etmekle suçladı.

Çipras zirvenin bitiminden saatler sonra hem Yunanca hem de İngilizce hesabından şu tweet’leri paylaştı:

“1/4 Başbakan Davutoğlu'na: Neyse ki bizim pilotlarımız sizinkilerin Ruslara karşı olduğu kadar ateşli değil. #EUTurkey

?2/4 Ege'de olanlar kabul edilemez ve inanılmaz #EUTurkey

?3/4 Silahlara milyarlar harcıyoruz. Siz -- hava sahamızı ihlal için, biz -- sizi engellemek için #EUTurkey

?4/4 En gelişmiş hava silah sistemlerine sahibiz -- ve yine de masum insanları boğan kaçakçıları yakalayamıyoruz #EUTurkey"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Çipras'a yanıt ise TSİ 00.00 civarında geldi. Davutoğlu paylaştığı İngilizce mesajda, Brüksel'deki zirvenin gündemine ve çıkan sonuçlara odaklanılması gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, "@atsipras'ın pilotlarla ilgili yorumları günün ruhuyla uyuşmuyor. Alexis: Gel pozitif gündemimize odaklanalım" ifadesini kullandı.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Avrupa Birliği liderleri ile Başbakan Davutoğlu arasında gerçekleştirilen zirvede mülteci krizinin çözümü için tarafların işbirliği yapması yönünde anlaşma çıkmıştı. AB, 3 milyar euro finansal destek, Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerine vizesiz seyahat için yol haritası ve AB üyelik sürecinin hızlandırılması konularında taahhütler verdi.

Türkiye ise bu taahhütler karşılığında AB'ye kaçak yollarla girmiş olan göçmenlerin iadesini sağlayacak olan Geri Kabul Anlaşması'nı imzalamayı ve sınır kontrollerini artırarak göçmenleri AB ülkelerine taşıyan insan kaçakçılığı şebekeleriyle mücadeleyi artırmayı kabul etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.