Cinsel haklar tartışılacak

Cinsel haklar tartışılacak

"Türkiye'de cinsel haklar ve siyaset" başlıklı panel, 15 Eylül saat 17:30'da İstanbul Beyoğlu'nda gerçekleştirilecek.

"Türkiye'de cinsel haklar ve siyaset" başlıklı panel, Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği'nin ikincisini düzenlediği Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (CSBR) Cinsellik Enstitüsü kapsamında gerçekleşiyor.

Yarın (15 Eylül) saat 17:30'da, Beyoğlu'nda, Goethe Enstitüsü'nde yapılacak panelde "Cinsiyet Kimliği, örgutlenme ve "Kahabatler" Kanunu" başlıklı oturumun konuşmacısı Ankara'dan, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği'nden Aras Güngör.

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği'nden İzlem Aybastı, "Gündelik Yaşamda Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılık Pratikleri" konusunda, Pozitif Yaşam Derneği'nden (PYD) Murat Yüksel ise "Türkiye'de Cinsellik, Ayrımcılık ve HIV/AIDS" konusunda konuşacaklar.

Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlerndirme Derneği (EL-DER) ve Çanakkale Toplum Merkezi adına Nigar Etizer Karacık da "Kadınlar, kadın hareketi ve cinsellik: yerel düzeyde deneyimler" başlıklı sunumuyla panelde yerini alıyor.

2001'de kurulan CSBR Cinsellik Enstitüsü'nün birincisi geçen yıl Malezya'da gercekleşti. Bu yıl 18 Eylül'e kadar İstanbul'da yapılacak olan Enstitüye Güney ve Güneydoğu Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'nun 16 ülkesinden cinsellik konusunda çalışan yaklaşık 30 aktivist katılıyor