Çin'e 15. ziyaretini düzenleyen Putin: Önceliğimiz Pekin

Çin'e 15. ziyaretini düzenleyen Putin: Önceliğimiz Pekin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ile ilişkileri geliştirmeye öncelik verdiklerini söyledi.

Çin ziyareti için dün gece başkent Pekin'e giden Putin, bugün ilk görüşmesini Çin Ulusal Halk Meclisi Başkanı Zhang Dejiang ile yaptı.

Dejiang'ın Rus liderin Çin'e 15. ziyaretini düzenlediğini anımsatması üzerine söz alan Putin, "Bu rakam, Rusya'nın Çin ile ilişkilere öncelikli önem arz ettiğini gösteriyor. İkili ilişkilerde parlamentoların da önemli bir yeri bulunuyor" dedi. Putin, bu çerçevede Dejiang ile yaptıkları görüşmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in en sık görüştüğü liderin Putin olduğunu kaydeden Dejiang ise, Rus lidere Pekin'deki temasları sırasında başarılar diledi.

​'ÇIKARLARIMIZI BAŞARIYLA GÖZETİYORUZ'

Pekin'deki ikinci buluşmasında Başbakan Li Keqiang ile bir araya gelen Putin, Moskova ve Pekin'in birbirlerinin çıkarlarını başarılı bir şekilde gözettiğini söyledi.

Rusya-Çin ilişkilerinin karşılıklı çıkarlara dayandığını kaydeden Putin, ilişkilerin temelini ise ekonominin oluşturduğuna dikkat çekti. Hükümetlerin çalışmaları sayesinde ekonomi alanında önemli ilerleme sağlandığını ifade eden Putin, iki ülke ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyinde olduğunu da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.