Çin'de göçen maden ocağının işletmecisi intihar etti

Çin'de göçen maden ocağının işletmecisi intihar etti

Çin'in doğu vilayeti Şandong'da göçük meydana gelen maden ocağının işletmecisinin intihar ettiği bildirildi.

Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'ya göre bir kişinin öldüğü, onlarca kişinin mahsur kaldığı maden ocağının işletmeci firması Yurong'un Genel Başkanı Ma Congbo, kurtarma çalışmalarına yardım ettiği sırada bir maden kuyusuna atlayıp boğuldu.

Kurtarma çalışmalarını yürüten yetkilinin ifadelerine dayandırılan haberde, Ma Congbo'nun intihar ettiği belirtildi. Fakat BBC'nin Pekin muhabiri Stephen Evans, Ma'nın neden ve nasıl intihar ettiğine ilişkin netlik olmadığını belirtiyor. Evans, Çinli yetkililerin ihmalkâr işverenlere yönelik cezai yaptırımları katılaştırdığını söylüyor.

Şangond'un Linyi kentindeki alçı taşı maden ocağında ekipler göçüğün altında kalan 17 işçiye hala ulaşmaya çalışıyor. Cuma günü meydana gelen olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 4 işçi de madenden çıkmayı başardı.

700 kişilik kurtarma ekibi

İşçiler mahsur kalanların bir kısmını da çıkardı. Göçüğe neyin sebep olduğuna ilişkin de henüz bir netlik yok. Kurtarma ekipleri mahsur kalan işçilere erişim için bir çukur kazdı. Yetkililer, bu çukur aracılığıyla işçilere gıda ve su gönderilmeye çalışıldığını söylüyor. Kurtarma çalışmalarına 700'den fazla acil yardım yetkilisi katılıyor.

Şinhua haber ajansı, 7 kişinin kurtarıldığını bildirildi. Çin'de 2002 yılında 7 bin maden işçisi hayatını kaybederken geçen yıl bu sayı 931'e düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.