Çin 2050'ye kadar dünya futbolunda süper güç olmayı planlıyor

Çin 2050'ye kadar dünya futbolunda süper güç olmayı planlıyor

Çin Halk Cumhuriyeti 2050 yılına kadar dünya futbolunda süper güç olmak için kapsamlı bir milli plan hazırladı.

30 yıla yayılan plana göre Çin 2030 yılına kadar Asya'nın en iyi futbol takımlarından birine sahip olmayı ve 2050 yılına kadar 30 milyonu çocuk olmak üzere 50 milyon futbolcu yetiştirmeyi hedefliyor.

Çin'in Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Çin Futbol Derneği, Spor Bürosu ve Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugün yayınlanan plan üç aşamadan oluşuyor.

İlk aşamaya göre 2020 yılına kadar futbolun temeli atılacak.

Çin Futbolu için Orta ve Uzun Vadeli Kalkınma Planı isimli belgede "İnsanların bu spor için sahalarda oynama, zaman ve fon gibi ihtiyaçları karşılanmalı. Futbolun gelişimi okullarda hızlandırılacak. Futbolda uzmanlaşmış okulların sayısı 20 bine çıkacak ve futbol oynayan ilkokul ve orta okul öğrencilerinin sayısı 30 milyonu aşacak" denildi.

2021 ve 2030 yılları arasındaki ikinci aşamada ise Çin futbolunun sağlam temelleri olan bir spora dönüşmesi ve " Asya'da milli erkek takımı öne çıkarak, kadınlar takımı yeniden dünyadaki en güçlü takımlar arasında yer alarak spor endüstrisinin önemli bir lokomotifi haline gelmesi" öngörülüyor.

2050 yılına kadarki 20 yıllık son aşamada ise Çin'in "ülkedeki futbol gelişimini tamamlayarak dünyada en üst sınıf futbol ülkesi olma hedefini gerçekleştirmesi" planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.