Cilo Dağı eteklerinde halay gösterisi

Cilo Dağı eteklerinde halay gösterisi

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi, Cilo Dağları eteklerinde yöresel kıyafetleriyle halay çekti.

Baharın gelişiyle Yüksekova ilçesindeki manzaralar adeta görsel bir şölen sunuyor. İlçedeki düz ovanın yeşil örtüsü, boy vermeye başlayan çiçekler ve 4 bin 200 rakımlı Cilo Dağları'ndaki karların yarattığı renk cümbüşü kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor.

whatsapp-image-2024-05-07-at-16-42-43-1.jpeg

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi de bu manzaraya yöresel kıyafetleri ile eşlik etti. Ekip, erbane eşliğinde halaylar çekti. Folklor ekibi yaptığı bu etkinlik ile hem baharın gelişini kutladı hem de bölge doğasının güzelliğini tanıtmayı amaçladı.

whatsapp-image-2024-05-07-at-16-42-44.jpeg

Yüksekova’da aynı anda iki mevsimin yaşandığını aktaran folklor eğitmeni Muhsin Renda, bu manzaranın hayranlık yarattığını belirtti.

whatsapp-image-2024-05-07-at-16-42-44-1.jpeg

Etkinlik üzerine konuşan Renda, “Yüksekova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan folklor ekibi olarak erbane ekibini de yanımıza aldık ve kentin ovasında yöresel kıyafetlerimizle boy gösterdik. Kıyafetlerimizle geleneksel halaylarımızı çekip, bölgeyi herkese tanıtmayı amaç edindik” ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum