Çilem Doğan’ın tahliyesini kutlayan kadınlara saldırı

Çilem Doğan’ın tahliyesini kutlayan kadınlara saldırı

Adana’da kadınlar, kefaletle tahliye olan Çilem Doğan’ın özgürlüğüne kavuşmasını halaylarla kutladı. Kutlama sonrası dağılmak üzere olan kadınlara ise kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıda bulunuldu.

Adana Kadın Platformu üyeleri, sistematik şiddet gördüğü kocasını öldürdüğü için hapis cezasına çarptırılan ardından tahliye edilen Çilem Doğan için Atatürk Parkı’nda bir araya gelip, kutlama yaptı.

Yüzlerce kadının bir araya geldiği etkinlikte sık sık “Özsavunma haktır” sloganı attı.

Çilem Doğan ise etkiliğe telefonla bağlandı.

Kendisini yalnız bırakmayan tüm kadınlara teşekkür eden Doğan, hep birlikte kadın mücadelesini yükselteceklerini ifade etti.

Doğan’ın telefon bağlantısının ardından ise etkinliğe katılan tüm kadınlar tek tek söz alarak, Doğan’ın tahliyesine duydukları sevinci paylaştı.

Yapılan konuşmalar sonrasında ise kadınlar çalınan ezgiler ve erbaneler eşliğinde dakikalarca halaya durdu.

Tahliyeyi kutlayan kadınlara saldırı

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre; etkinliğin son bulmasının ardından kimliği belirsiz bir kişi, dağılmak üzere olan kadınlara saldırdı.

Yapılan saldırıda 2 kadın ile o esnada saldırgana müdahale etmek isteyen Kemal Namık Yücel isimli bir gazeteci hafif şekilde yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine gelen polis ekipleri, saldırgan şahsı gözaltına alarak Yarbaşı Karakolu’na götürdü.

Saldırıya maruz kalan kadınlar da karakola giderek saldırgan hakkında şikayetçi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.