Çığlı köyünde yasak devam ediyor

Çığlı köyünde yasak devam ediyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı (Aşut) köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci gününe girdi. Giriş – çıkışları kapalı olan köyde yapılan aramalarda 26 kişi gözaltına alındı. 

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari-Şırnak Karayolu’nun 70'inci kilometresinde bulunan Çığlı (Aşut) Köyü kırsalında önceki gün çıkan çatışmada 1 askerin hayatını kaybetmesi 3 askerin yaralanmasının ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci gününde devam ediyor. 

Yasağın ilan edilmesi ile birlikte köyün çevresine çok sayıda zırhlı araç yerleştirilirken, askerlerin sabah saatlerinde evlerde arama yaptığı öğrenildi.

Hiç kimsenin evden çıkmasına izin verilmezken; yapılan aramalarda 26 kişi gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinde ara verilen aramaların bugün de devam ettiği öğrenildi. 

Gözaltına alınanların bugün Çukurca Adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi. 

Hakkari Şırnak arasındaki tek yol olan tarihi İpek Yolu trafiğe kapatılırken, bölgede çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu belirtiliyor.

Çığlı köyünün Federal Kürdistan Bölge sınırında dün yaşanan çatışmanın ardından köye çok sayıda mermini isabet ettiği ve 10’u aşkın katırın taranarak telef edildiği öğrenildi.

Köy sakinleri yasağa tepki gösterirken, akşam saatlerinden beri köyün çevresinde başlayan hava hareketliliği devam ediyor.

Yasağın ise ne zaman kaldırılacağı da belirsizliğini koruyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.