Çığlı Köyünde yasak devam ediyor

Çığlı Köyünde yasak devam ediyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyündeki yasak ve gerginlik bugün de devam ediyor. Dünkü yasağın ardından köye giriş ve çıkışlar bugün de yasak. Belli aralıklar ile açılabilen yolda çok sayıda vatandaş mağdur.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

ÇUKURCA - Hakkari-Şırnak Karayolu’nun 70'inci kilometresinde bulunan Çığlı (Aşut) Köyünde askerler ile köy sakinleri arasında birkaç gün önce başlayan gerginlik sürüyor. Güvenlik güçlerinin arama yapmak istemesiyle dün kısa bir arbedenin yaşandığı köyde ilan edilen kısmı yasak bugün de devam ediyor.

Köy sakinlerinin ‘Tanımıyoruz’ dedikleri sokağa çıkma yasağı köyün içinden geçen İpek Yolu ve köyün Federal Kürdistan Bölge sınırında yer alan dereyi kapsıyor.

Dün yaşanan gerginliğin ardından giriş-çıkışları zırhlı araçlar ile kapatılan ve 6 saatte bir açılan Hakkari- Şırnak Karayolu’nda geçmeye çalışan çok sayıda vatandaş ise mağdur olduklarını anlattı.

Köy sakinleri yasağa tepki göstererek karara uymayacaklarını belirtirken, akşam saatlerinde köyün çevresine yoğun top atışları yapıldı. 

1-20160410143554.jpg

y2-221.jpg

y3-137.jpg

y1-281.jpg

y-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.