Çiftçiden don nöbeti

Çiftçiden don nöbeti

Antalya’da örtü altı ürün yetiştiren çiftçiler yeni yıla seralarında bulunan ürünleri donmaktan korumak için soba yakarak girdi.

Antalya’nın turizm bölgesi Kundu’da bulunan çiftçiler yeni yıla seralarda don nöbeti tutarak girdi. Hava sıcaklığının dışarıda 1 dereceye kadar düştüğü bölgede çiftçiler sobalarını erken saatlerde yakmaya başladı. Çiftçilerin sabaha kadar nöbet tuttuğu seraların içerisinde ürünlerin zarar görmemesi için hava sıcaklığı 4-5 dereceye kadar çıkarılıyor. Antalya’yı 2 gündür etkisi altına alan soğuk hava örtü altı sebzeciliğin en önemli merkezlerinden birisi olan kentte domates üreticilerini olumsuz yönde etkiliyor.

Hava sıcaklığının akşam saatlerinden itibaren 1 dereceye düşmesiyle birlikte üreticiler seraların içerisinde bulunan dev sobaları yakarak ürünlerini korumaya çalışıyor. Çiftçilerin akşam saat 19.00 sıralarında başlayan don nöbetleri sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor. Seralara yaklaşık 5 kilometrelik uzaklıktaki lüks oteller ve eğlence merkezlerinde yeni yıl kutlanırken, çiftçiler ise seralarında ürünlerini kurtarmanın derdine düştü. Ürünlerini kurtarmaya çalışan çiftçiler bir yıllık emeklerinin boşa gitmemesi için 2016 yılının ilk gününe seralarında don nöbeti tutarak geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.